Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици - 26 юни 2020 г.
Общинският съвет по наркотичните вещества-Видин отбеляза Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици под мотото "По-добри знания за по-добри грижи" с кампания под надслов "Лодка с послание". Доброволци от Общинския младежки съвет за превенция на зависимости изразиха своята гражданска позиция по проблема, чрез написването на послания на хартиени лодки и пускането им по течението на река Дунав. Доброволци абитуриенти получиха грамоти за принос към Общинския съвет по наркотичните вещества-Видин, връчени от председателя на съвета. 
Общинския съвет по наркотичните вещеатва-Видин, подмени заровете и табелките на игрите, които бяха изрисувани по повод миналогодишната кампания.
  
  
  
  
  
Втори бюлетин на Общинския съвет по наркотичните вещества-Видин

 Представяме Ви и втория бюлетин на Общинския съвет по наркотичните вещества-Видин.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Международен ден за съпричастност с носителите на ХИВ

Екипът на Общинския съвет по наркотичните вещества във Видин за 15-ти път отбеляза Международния ден за съпричастност с носителите на ХИВ, болните от СПИН и техните семейства. Петдесет червени балона, подредени във формата на панделка – символът за съпричастност, в крайдунавския парк, изразиха нашата подкрепа. 

 

Резултатите от конкурса за есе и рисунка „Живот в изолация”

  

Общинският съвет по наркотичните вещества-Видин обявява резултатите от конкурса за есе и рисунка „Живот в изолация”. Наградените участници са класирани в три категории по възраст. 

 

Рисунки:
I група (1-4 клас)
1-во място - Сребрина Станкова, 9 г., град Видин
2-ро място - Лъчезара Анестева, 9 г., град Созопол
3-то място - Александър Xристов, 9 г., град Бургас
II група (5-8 клас)
1-во място - Бояна Димитрова, 14 г., град Шумен 
2-ро място - Изабела Яворова, 14 г., град Видин 
3-то място - Александра Анестева, 12 г., град Созопол
III група (9-12 клас)
1-во място - Сава Xаджиминчев, 16 г., град Шумен
2-ро място - Валентин Ивайлов 17 г., град Видин
3-то място - Моника Яворова 16 г., град Видин
Есета: 
I група (6-12 години)
1-во място - Сребрина Станкова, 9 г., град Видин
II група (13-18 години)
1-во място - Валентин Ивайлов, 17 г., град Видин
2-ро място - Цветелина Бобутанова, 14 г., град Хасково
3-то място - Хелън Генова, 13 г., град Видин
III група (над 18 години)
1-во място - Весела Халтъкова, 40 г., град Варна
2-ро място - Надежда Станулова, 30 г., град Сопот
3-то място - Пламена Янчева, 21 г., град Варна

 
Творбите са оценени от безпристрастното жури с председатели: Валентина Вълчева от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев-Видин” и Цецка Александрова - собственик на Арт галерия „Art House”, преподавател по изобразително изкуство и екип на ОбСНВ-Видин. Есетата и рисунките ще бъдат публикувани в месечния бюлетин на Общинския съвет по наркотичните вещества. За призовите места се състезаваха общо 38 участници. Следете страницата във фейсбук на Общинския младежки съвет за превенция на зависимости, където ще бъде публикуван месечния бюлетин. Всеки участвал в конкурса ще получи грамота за участие, а най-добрите – ще бъдат поощрени с награди. Грамотите ще бъдат изпратени на Вашите имейли.
 
Общинския съвет по наркотичните вещества-Видин обявява конкурс за есе или рисунка

 

Първи бюлетин на Общинския съвет по наркотичните вещества-Видин

 Скъпи доброволци, приятели и колеги, представяме Ви Първия бюлетин на Общинския съвет по наркотичните вещества-Видин. В него Ви представяме: за тези, които не ни познават, с какво се занимаваме, добри наши практики и как да станете част от доброволците към Младежки общински съвет за превенция на зависимости! Бъдете здрави, продължавайте да следите нашата дейност и не забравяйте да се включите към обявения конкурс!